Vila upp dig i Tunisien

Tunisien är ett härligt land för dig som bara behöver ladda batterierna. Med charter till Tunisien når du efter fyra timmars flygning ett exotiskt land med mycket anor. Och med oändliga möjligheter till att bara ta det lugnt. Det lilla landet i norra Afrika har massor med soldränkta sandstränder att vila dina trötta fötter i. Klimatet är behagligt året runt. På vintern är det ofta runt 20 grader, men på sommaren blir det betydligt varmare, med temperaturer runt 35 grader.

Svalka dig i havet

Ligg i solstolen och läs en bra bok och njut av värmen och det slappa strandlivet. När det blir för varmt så tar du ett härligt svalkande dopp i Medelhavet. Ta med dig ett cyklop och snorkel och upptäck havets hemligheter. Det är bra sikt och många fiskar att titta på. En garanterat avslappnande upplevevelse för kropp och själ. 

Det finns massor att göra om du blir trött på strandlivet eller behöver vila din ovana hud från solen en stund. Gå till någon trevlig restaurang och prova någon av alla tunisiska läckerheter.

Det tunisiska köket är exotiskt och smakrikt och en blandning av europeiska, afrikanska och arabiska smaker. Fisk och skaldjur är fantastiskt gott och fräscht här. Prova någon av alla goda lamm-, kött- eller kycklingrätter, ofta serverade med couscous, nationalsåsen Harissa, oliver och bröd. Många rätter är smaksatta med "Tabil", vilket är en kryddblandning bestående av vitlök, cayenne, kummin och koriander som gör rätterna är exotiska och smakrika. Korvgrytan "Ojjo" bestående av korv eller kött är fantastisk. Till förrätt rekommenderas friterade filodegsknyten fyllda med olika godsaker, så kallad "Brik". Efter måltiderna är det gott att avsluta med ett fräscht mint-te.

Unna dig det lokala röda vinet eller den goda ölen Celtia till måltiden. Prismässigt så är måltiderna billiga, generellt halva priset mot Sverige.    

Det genuina Tunisien

Vill du se det genuina, så kan du besöka en av alla basarer. Det är stora marknader där du kan köpa alla mellan himmel och jord. Stanna till och insup atmosfären och lyssna på alla ljud och alla exotiska dofter. Är du shoppingsugen så kan du göra riktiga klipp på bland annat skor, kläder, lädervaror och keramik. Men glöm inte att pruta.

Att hyra bil är ett bra sätt att se mer av landet. Vägarna är ganska bra och välskyltade, men trafiken är kaotisk i större städer. Så kör ut från staden och njut av scenerierna, helt olikt Sverige.

Sedan stannar du i någon pittoresk by och njut av det lugna livet bland lokalborna. Ta in på en lokal restaurang och ät någon spännande rätt.

Så tveka inte, boka din resa här.

18 Dec 2018