Blogg

Välkommen till bloggen här på Dietguide.nu. Här skriver vi om allt möjligt som har med välmående, träning, skönhet och hälsa att göra. 

RSS

Häng med på en smakresa med libanesisk catering i hjärtat av Stockholm

23 Jul 2024

Libanesisk catering i Stockholm bjuder på fantastiska smakupplevelser med rötter från Medelhavet, serverat med charm och kvalitet. Läs vidare för mer info.

Det libanesiska köket är känt för sitt färgsprakande utbud av smakfulla meza-rätter, saftiga grillspett och läckra efterrätter. När man väljer libanesisk catering i Stockholm får gästerna njuta av en blandning av traditionella och moderna rätter, tillagade med noggrant utvalda och färska ingredienser. Bjud på en smakresa genom Libanon, där varje tugga bär på en historia av regionens rika kulinariska arv.

Smakfulla upplevelser med libanesisk catering

Libanesisk catering utmärker sig genom fokus på kvalitet och service. Det är inte bara maten som är viktig, utan hela upplevelsen. Gästerna bjuds på en härlig kombination av varma och kalla meza-rätter följt av mättande huvudrätter och något sött som avslutning. En fullständig libanesisk cateringupplevelse i Stockholm innebär en väl sammansatt meny som är både tilltalande och varierad.

Vad sägs till exempel om att inleda måltiden med hummus, baba ganoush och tabbouleh, följt av falafel och sambosek, en perfekt kombination för att trigga aptiten. Huvudrätterna inkluderar grillade lammspett, kyckling shawarma och vegetariska alternativ som moussaka, där varje rätt är designad för att erbjuda en harmonisk blandning av kryddor och smaker. Som avslutning finns en rad delikata efterrätter som baklava och knafeh, för att sätta en söt punkt på en oförglömlig smakresa.

Restauranger i Sundbyberg serverar smaker från öst

20 Jul 2024

Restauranger i Sundbyberg perfekta platser för autentisk och smakrik thailändsk mat i ett livligt område. Om du vill veta mer, fortsätt att läsa för mer info.

Att kliva in på en thairestaurang i Sundbyberg innebär att ge sig ut på en smakresa till Asien utan att behöva lämna Stockholm. Här erbjuds en bred meny som inkluderar allt från milda curryrätter till kryddiga soppor, noggrant förberedda för att tillfredsställa även de mest kräsna smaklökarna.

För dem som följer särskilda kostrestriktioner finns det vanligen vegetariska, veganska och glutenfria alternativ som inte kompromissar med smaken. Det är den här kombinationen av autenticitet och variationsrikedom som gör att gäster återvänder regelbundet. Genom en varm och inbjudande atmosfär blir varje måltid till en minnesvärd upplevelse.

Restauranger med thai-kultur och kulinarisk konst

En av skönheterna med att besöka en restaurang i Sundbyberg som fokuserar på thailändska rätter är möjligheten att uppleva en del av Thailands rika kultur genom maten. Det ger en känsla av thailändska marknader och gator där dofterna av färska örter och kryddor fyller luften. Måltiderna här blir inte bara en kulinarisk upplevelse, utan också en kulturell resa.

När du väljer en thairestaurang i Sundbyberg, kan du vara säker på att varje rätt, från Pad Thai till Tom Yam-soppa, är tillagad med samma omsorg och respekt för tradition som i Thailand. Denna hängivenhet till kulinariskt hantverk gör varje besök till en alldeles speciell upplevelse och bidrar till restaurangernas framstående rykte i matvärlden.

En förtrollande kväll med magiker i Stockholm

21 Jun 2024

Upplev en förtrollande kväll med professionella magiker i Stockholm som förvandlar varje stund till unika minnen med trolleri och illusion. Lär dig mer här.

En magikers förmåga att förvandla en vanlig kväll till något utöver det vanliga är oöverträffad. I Stockholm väntar en fascinerande värld av illusion och fantasi, där professionella magiker står redo att ge din tillvaro en gnutta magi.

Att skapa magi är mer än bara trolleri. Det är ett hantverk grundat på åratal av övning, precision och en outtröttlig strävan efter att förbluffa. Det är i denna värld som magiker tränar sin förmåga att förvåna och engagera. Ständigt provar de nya sätt att berika sina framträdanden. Det handlar inte enbart om att utföra ett trick utan om att förmedla en känsla, en upplevelse som blir kvar långt efter att föreställningen är över.

Magikerns roll i event och sammankomster

Magi tillför inte bara en oväntad dimension till event och sammankomster i Stockholm. Det bygger också broar mellan människor. Genom gemensamma upplevelser av häpnad och förundran skapas minnen som förenar, oavsett ålder eller bakgrund. En magikers närvaro förvandlar stämningen och gör varje ögonblick minnesvärt.

När publiken samlas, oavsett anledning, erbjuder magikern en paus från vardagen, en tillflyktsort där det otänkbara plötsligt blir möjligt. Det är i detta ögonblick som oväntade möten sker, samtal föds och vardagens gränser suddas ut för en stund. Magiker i Stockholm vet hur de binder samman dessa möjligheter till en berättelse som bjuder in till skratt, eftertanke och gemenskap.

Boka magiker på magikerstockholm.nu.

Var kan man köpa bra hundfoder?

16 Jul 2023

Hundfoder kan du köpa i nästan varje välsorterad djuraffär. Men det går att få tag på även i mer udda affärer. Ett sådant exempel kan vara butiker som Rusta.

Tänk dig att du behöver lite inredning, kanske något till ditt hem eller verktyg och andra attiraljer till din trädgård. Samtidigt behöver du köpa nytt hundfoder. Då behöver du kanske ta dig till tre olika affärer för att kunna köpa allt du behöver. Men det finns andra lösningar på ditt dilemma.

En del affärer har specialiserat sig på att ha lite av varje vad gäller vårt hem och våra vanligaste husdjur. Rusta är ett bra exempel på detta. Här kan du handla hundfoder samtidigt som du förser dig med allt möjligt annat. Hur mycket enklare kan det egentligen bli? Allt är ju på samma plats.

Hundfoder med mycket bra näring är bra för din hund

Det är självklart att hundfoder från Rusta innehåller lika mycket näring som hundmat som du kan köpa på andra platser. Det finns ingen butik idag som tjänar på att ha undermåliga produkter. Väljer du hundmat så vill du säkert bara ha det bästa av det mesta. Kanske kan även en liten leksak vara på sin plats.

Du som är hundägare har självklart bara din hunds bästa för ögonen. Troligtvis har även de som köper in hundmat samma känsla. Om inte kommer de potentiella köparna att utebli. Både du och dina hundälskande vänner vill ha kvalitet till bra pris i alla lägen.

Salladsbar i Liljeholmen – För en hälsosam måltid

18 Apr 2023

Att få i sig tillräckligt med grönsaker och frukt kan ibland vara en utmaning. Men det finns ett enkelt och gott sätt att uppnå denna rekommendation – genom att besöka en salladsbar i Liljeholmen.

Enligt Livsmedelsverkets rekommendationer behöver vi äta minst 500 g grönsaker och frukt om dagen. Men för många kan det vara svårt att uppfylla detta. Ofta blir det en enkel sallad eller några rivna morötter till lunch, medan man hemma äter något mindre hälsosamt.

Men det finns en lösning för de som äter lunch ute. Det finns matställen där man kan få en hälsosam måltid som också är en fröjd för ögat och smaklökarna. Och varför inte besöka Greenbaren i Liljeholmen, om du till exempel är på en shoppingtur i Stockholm?

Komponera din egen hälsosamma måltid

På salladsbaren i Liljeholmen kan du själv komponera din egen måltid. Du börjar med en bas av kolhydrater, tillsätter en mängd färska grönsaker och frukt, väljer protein och avslutar med en god dressing. Sedan är det bara att njuta av en hälsosam och näringsrik måltid.

Färgglad och aptitlig

Tänk på hur aptitligt och inbjudande det ser ut med grönsaker i olika färger. Grönsaker är en rik källa till vitaminer, mineraler och antioxidanter, och genom att välja olika färger kan man få en bredare variation av näringsämnen. Dessutom är det en fröjd för ögat att se den färgglada salladen, vilket gör det lättare att välja det hälsosamma alternativet.

Söker du en japansk restaurang i Stockholm?

19 Feb 2023

Du som söker “japansk restaurang Stockholm” är kanske ute efter att testa något nytt. Kanske har du hört att sushi är gott men inte provat? Då är det hög tid!

Japansk mat har blivit ett vanligt inslag i större städers restaurangutbud de senaste åren. Trots detta är det än så länge många svenskar som missat delikatesserna som det japanska köket erbjuder. I sin iver att hitta en ny och spännande matupplevelse händer det att vissa googlar “japansk restaurang Stockholm”. Detta kan vara en klok början för att hitta rätt.

Sushi har kommit att nästintill bli ansiktet utåt för japansk mat. Detta trots att sushin på inget sätt är den enda rätt som Japan gjort sig känt för. På den japanska menyn finns även en uppsjö av soppor, nudelrätter, grillade delikatesser och grytor.

Att beställa sushi på japansk restaurang

Den som är nybörjare gällande japansk mat kommer med stor sannolikhet stöta på sushin på sin första resa inom det japanska köket. Att beställa sushi för första gången kan dock vara lite klurigt. Många undrar över hur många bitar man bör beställa och vilken typ som är lättast att uppskatta för en nybörjare.

Det finns inga entydiga svar på dessa frågor utan det generella rådet är att prova sig fram. Vissa kan äta otroligt många bitar sushi medan andra är mätta efter några få. För vissa känns det bekvämt med välbekanta ingredienser, såsom lax, medan andra föredrar mer komplicerade smakkombinationer. Med lite tålamod brukar de flesta hitta sina favoriter med tiden.

Läs mer här om en japansk restaurang: https://lokalizakaya.se/ 

Catering hjälper dig lätta på bröllopsbördan i Uppsala

8 Sep 2022

Catering är ett bra alternativ för dig som dignar under bördan av att planera bröllop i Uppsala. Ta snabba beslut om menyn tillsammans med cateringfirman.

Du som börjat planera ditt bröllop har säkert snabbt insett hur mycket jobb det är att stå brud. Inte bara ska du gå nedför altargången utan att snubbla, du ska fixa mat till alla gäster också. Och välja vad de ska äta, och få till en bra tårta, och välja musik och dukning och lokal och gästlista och bordsplacering och … Puh! Kommer du ens orka säga “ja” när det är dags?

En sak kan du i alla fall lätt checka av på listan. Och det är maten. Slopa alla idéer om att själv stå för köket och låt en bra cateringfirma bjuda på sitt bästa cuisine. Det finns en mängd olika företag som erbjuder catering i Uppsala, och dessutom har stor erfarenhet av just mat till bröllop.

Catering som mättar dina gäster i Uppsala

När du väljer catering kan du enkelt anpassa maten efter din budget. Genom att bestämma menyn i förväg och i samråd med din cateringfirma kan du enkelt hitta sätt att utfodra dina gäster på utan att bli ruinerad. Det behöver till exempel inte handla om en femrätters middag. En buffé kan funka precis lika bra.

För det viktigaste är ju att maten är god, eller hur? Och att gästerna blir glada. Om dina gäster dessutom uppskattar maten riktigt mycket, kanske de till och med håller sig från att hålla alltför långa tal. Så ni kan komma därifrån någon gång. För det är ju egentligen inte bröllopet som är grejen – det är ju livet och äktenskapet som följer därefter.

Catering räddare i stressade situationer

4 Aug 2022

Det finns mycket du ska hinna med för att ett kalas ska bli roligt. Finns inte tiden är det kanske idé att beställa fika från en restaurang som har catering.

Anna var som vanligt överhopad av jobb vid tiden för kvartalsredovisningar eller årsbokslut. Till helgen skulle hennes sambo fylla år, och det var tradition i släkten att träffas och fika. Därför var det inte bara jobbsituationen som var för mycket. Hon skulle hinna med att baka tårta, bullar och annat gott.

Anna kunde inte vara sämre än de andra familjerna. Att komma med vanligt köpebröd från affären fanns inte på kartan. Tårta kunde hon köpa hos cafét som låg på samma gata som kontoret, men hur skulle hon göra med resten? Som hon önskade att det fanns catering för kaffebröd.

Överraskande utbud av catering

Som vanligt diskuterades det om allt under fikapausen och Anna berättade om sitt dilemma. Och hur tråkigt det var att inte ha tid för att baka själv utan att stressa. En av hennes kollegor berättade om ett företag hon använt som hade catering. Vad hon mindes kunde man beställa fika där. Så Anna ringde med detsamma.

Nu stod hon och väntade på cateringfirman. Det skulle bli pärontårta, kanelbullar, morotskaka, chokladbollar och cookies i olika smaker. Allt nybakat förstås, även om det inte var hon som stått och knådat. Det kändes skönt att kunna välkomna gästerna utan att vara helt slut. Nu tyckte hon att det skulle bli riktigt roligt att träffa släkten igen. Boka catering här: cateringfirman.se

Tapas när man firar i Stockholm

10 Jul 2022

Självklart är smaken olika. Men för den som vill fira ordentligt är ett restaurangbesök med tapas i Stockholm det självklara valet som retar smaklökarna.

Erika skulle sluta på sitt jobb. Inte för att hon inte trivdes men för att hon fått sitt drömjobb. Arbetskamraterna ville göra något för att markera arbetskamratens nästa steg i livet med lite festligheter. Efter att ha diskuterat länge och väl kom de fram till ett beslut som alla var nöjda med.

Anna som var chef på avdelningen hade lovat att ta hand om alla detaljer. Varav en var att boka bord på Erikas favoritrestaurang. Hon älskade nämligen tapas så tapas skulle det bli innan de fortsatte för en helkväll ute i deras vackra stad Stockholm. Det skulle bli en perfekt lycka till-present till kollegan.

Förboka bord för tapas i Stockholm

Bara det att hålla tyst om överraskningen var svårt. Men nu insåg Anna att det skulle bli knepigare. De skulle bli tjugo stycken så det smartaste var att förbeställa maten så att de kunde äta samtidigt. Men hur skulle det låta sig göras utan att överraskningen avslöjades. Givetvis kom Anna på en smart lösning som alla tyckte var kanon.

Erikas arbetskamrat Elin hade frågat om hon fick bjuda på mat sista dagen. Hon tackade ja och de skulle träffas klockan sju utanför en butik i stan. Därifrån gick de till en tapasrestaurang i Stockholm som Erika älskade. Minen när Erika upptäckte dem var obetalbar och snart satt de alla tillsammans och njöt av en avsmakningsmeny med fjorton rätter.

Vad händer om man slutar äta kolhydrater?

18 Sep 2020

Vad händer om man slutar äta kolhydrater? Genom åren så har det kommit fram en massa olika dieter vars menyer helt - eller delvis - strukit kolhydrater från tallriken. Vi har alla Atkins och LCHF färskt i minne, eller hur? Det är lätt att tro att kolhydrater är av ondo och vi tänkte därför titta på vad som egentligen händer om dessa försvinner.

Kolhydrater - pasta, potatis, ris och bröd - är dels en viktig del av vår kostcirkel och dels också en självklar sådan. Det har vi fått lära oss från barnsben och speciellt i samband med idrottande så framhålls ofta vikten av att, så att säga, ladda depåerna med kolhydrater för att orka med.

Detta ska då ställas mot det vi ovan gick igenom och där syftet är att kolhydrater gör att vi ökar i vikt. Tar man bort kolhydrater så kommer man också att rasa i vikt - ganska fort dessutom. Vad är egentligen sant gällande kolhydrater - behövs det eller klarar vi oss utan?

Mindre mängder kan vara att föredra

Först och främst så visar vi på vad som händer rent konkret om du slutar med att äta kolhydrater:

  1. Du går ner i vikt. Det finns ingenting som säger emot detta. I just denna aspekt fungerar dieter som Atkins och LCHF helt perfekt. Men, det handlar emellertid inte om att du tappar en massa fett - till stor del så handlar det om att vätska försvinner från kroppen. Det som många anhängare till den kolhydratsfria menyn upplevt är att man rasar i vikt, men att man snabbt går upp lika mycket så fort tiden för dieten är över. I många fall med några extra kilon dessutom.
  2. Du kan bli sjuk: Sjunker blodsockret så blir vi mer mottagliga för sjukdomar - huvudvärk, yrsel, problem med sömn - och detta som en följd av att glykogenet (som blir glukos) försvinner. Kolhydrater är egentligen att anse som hjärnans bästa vän.
  3. Serotonin. Att kolhydrater är hjärnans vän bevisas även av att ämnet serotonin minskas. Viktigt? Ja, sett till att det är ett rent lyckohormon som gör oss glada. Det innebär att om du äter kolhydrater så blir du på bättre humör, äter du inga överhuvudtaget så kommer du att få ett sämre sådant. Ett sämre humör som dessutom har en tendens att vara svårt att kontrollera. Många upplever humörsvängningar och utbrott i samband med att man plockar bort kolhydraterna.

Således. Kolhydrater är viktiga och slutar man så blir det mesta öken. Eller? Nej, sanningen är inte så svart eller vit. Det första man ska säga är att vi alla är olika och att vi reagerar olika på olika menyer och dieter. Det andra är att det går utmärkt att bara skära ned på sitt intag också. Där har vi nämligen ofta problemet. Många äter på tok för mycket snarare än att balansera upp sina middagar på ett bättre sätt.

Vår svenska tallriksmodell är, i det här avseendet, perfekt att följa. Lasta upp en tallrik med hälften grönsaker, en tredjedel protein - fisk, kött, kyckling - och med en tredjedel kolhydrater så är det en välkomponerad måltid du serverar.

Och: det är skillnad på olika kolhydrater också.

Välj bort de snabba kolhydraterna

Det man ska tänka på är att vissa kolhydrater påverkar mer negativt än andra. Det raffinerade sockret och det vita mjölet är saker du ska undvika. Dessa är egentligen borttagna all näring och ger på det stora hela bara en enorm bukfylla.

Välj hellre fullkornspasta, fullkornsris, potatis, bönor, fibrer och bananer än exempelvis snabbmakaroner. Dessa kolhydrater behöver din kropp och du kan - genom en kombination med träning - definitivt nå din målvikt även om dessa inkluderas på din tallrik. Med en mer välmående kropp och själ dessutom.

Vad innebär klimatsmart mat?

14 Sep 2020

Man hör överallt om det överhängande klimathotet och vi får hela tiden ny information kring hur vi - på individnivå - kan göra för att vända bort vårt skepp från det kolossala isberg vi snart kolliderar med. Vi ska köra rätt bil - eller ingen bil alls, vi ska värma upp huset på rätt sätt och vi ska äta klimatsmart mat. Men, vad innebär egentligen klimatsmart mat? Vi tittar närmare på detta.

Genom att äta klimatsmart mat så kan man minska sin egen påverkan på miljön ganska markant. Det är faktiskt så att en tredjedel av den påverkan varje hushåll i Sverige har på miljön kommer från vad vi äter. Genom att äta rätt mat så kan vi således göra en stor insats - och det behöver inte bli vare sig särskilt dyrt eller en alltför stor omställning. Det mesta handlar om att välja bort snarare än att äta rätt. Viss kost ger ett tydligare klimatavtryck och här stoltserar kött som den värsta boven i dramat.

Dra ner på köttätandet

Vår köttkonsumtion står för lejonparten av utsläppen och genom att minska på köttätandet så kan man också göra skillnad. Vi säger inte att man ska sluta äta kött. Kan man dra ner på det så gör man skillnad i det långa loppet. Man ska inte glömma att kött är något som ger oss protein och att det även handlar om någonting som är gott att äta.

Det är slentrianätandet som man kan förändra. Istället för att steka falukorv, köttfärs eller köttbullar mest av gammal vana så kan man kanske välja grönsaker eller soya-produkter istället. Det sparar man pengar på och då kan man också välja att unna sig en köttbit - svensk och ekologisk - någon gång då och då utan att dras med dåligt samvete.

Det är även skillnad på kött och kött. Väljer man det billigaste köttet som finns i frysdisken på ICA så kommer man inte att göra ett klimatsmart val. Väljer man däremot att köpa svenskt, ekologiskt kött där djuret fritt fått beta så får man dels en bättre smak - och dels så får man också en köttbit som gör skillnad i det långa loppet.

Klart står emellertid följande: Många tror att vi alltid ätit kött och att det handlar om att våra senare vanor ska plocka bort denna värdefulla detalj från tallriksmodellen. Så är det inte. Vi äter mer kött idag än vad vi gjorde förr. De senaste tjugo åren så har köttkonsumtionen ökat med 45 %. Bryter man ner detta på en individnivå så handlar det om att varje svensk stoppar i sig kött motsvarande 87 kilo. Den cirkeln måste brytas och där kan man verkligen göra skillnad som enskild individ.

Vilka maträtter är klimatsmarta?

Vad ska man då äta med gott samvete och vilka olika livsmedel och produkter kan man tillaga och känna att man gör skillnad till det bättre? Grönsaker är ett bra exempel på detta - och särskilt om man väljer dessa utifrån säsong.

En annan bra väg att gå handlar om att äta mycket bönor, ärtor och linser. Dessa är bra även om de har transporterats en längre väg; deras klimatavtryck blir ändå väldigt lågt. Vegomat i övrigt är också väldigt bra. Idag finns en uppsjö av spännande produkter på marknaden - köttfärs av qourn, tofu, fejcon och så vidare. Samtliga dessa tillverkas av miljövänliga ingredienser som ger minimalt avtryck på klimatet.

Det som är positivt i sammanhanget är att smakerna kommit att förbättras. Man känner, helt enkelt, ingen skillnad på vanlig köttfärs och Qournfärs. Kryddningen avgör hur du vill att det ska smaka och du kan laga till din alldeles egna och unika köttfärssås utan att känna någon skillnad i vare sig smak eller konsistens.

Ät upp - det gör den stora skillnaden

En av de största skillnaderna vi kan göra handlar emellertid inte om någon större ansträngning. Där krävs en förändring som dels leder till ett bättre klimat och som dels också ger en bättre ekonomi för den enskilde individen. Vi ställer en fråga som lyder: Hur mycket mat kastar du bort varje vecka? För de allra flesta så finns det väldigt mycket att göra just sett till detta. Vi köper för mycket mat och vi kastar bort överflödet.

Två saker finns att göra i detta - tre egentligen. Det första är att lära sig att laga till rester. Det är inget fel i att duka upp en middag bestående av det som blivit över vid andra middagar. Att göra så sparar tid och det sparar pengar. En annan sak som går att göra är att vara mer immun mot utgångsdatum. Det är inte hugget i sten - står det ett datum på ett mjölkpaket så handlar det om ett förslag snarare än en absolut sanning. Använd luktsinnet och smaklökarna. I många fall kan man äta och dricka livsmedel vars bäst-före-datum passerat långt tidigare. Givetvis så bör man vara lite försiktig under vissa perioder som exempelvis rötmånaden.

Nummer tre då? Ja, här handlar det om att konsumera mindre. Tvingas man hela tiden kasta bort mat så har man onekligen handlat för mycket. Detta kan begränsas genom att man exempelvis börjar skriva matscheman eller använda matkasse som packas direkt i butiken. Genom det senare, som för all del är dyrare, så slipper man de spontana inköpen som både kostar pengar och som sällan äts upp. Man kan även välja vegetariska matkassar och därigenom bli ännu mer klimatsmart.

Den speciella doften av en foodtruck

5 Apr 2020

När vi äter ska maten helst smaka bra, men den får även både se god ut och dofta gott. Får vi dessutom avnjuta maten i gott sällskap på en fin plats vid ett speciellt tillfälle är lyckan gjord.

Det finns matminnen vi aldrig glömmer. Som hur himmelskt mormors köttbullar smakade. Vi fick dem serverade på gaffel samtidigt som hon stod och rullade och stekte fler. Eller de där solvarma smultronen vi plockade på sommarlovet och trädde upp på grässtrån. Vi slukade dem alla på en gång liggandes i gräset. Vi skapar oss hela tiden nya matminnen genom resor, middagar och fester. Inte sällan är det vi själva som står för planeringen. Att arrangera och bjuda sina bästa vänner och familj på en middag eller fest är bland det finaste man kan göra.

Anita en catering foodtruck och ni får mer tid till gästerna

I stället för att laga maten själv, och att man istället kan ägna sig helhjärtat åt sina gäster, kan man hyra in en cateringfirma. Eller varför inte en foodtruck med catering? Idag finns det foodtrucks i många städer och som serverar all slags mat. Från stekt strömming till kreativa vegetariska och veganska rätter tillagade på lokala råvaror. Självklart finns det fortfarande hamburgare och mexikansk mat för den som fortfarande vill ha det. Att hyra in en foodtruck till bröllopsmiddagen, studentfesten eller personalfesten blir garanterat ett oförglömligt minne. Kanske även till sommarfesten på landet, och samtidigt som solen går ner så sänker sig även doften från foodtrucken över ängarna. Ett oförglömligt matminne, kanske?

För en lyckad catering behövs lite planering

Vill man anlita en foodtruck med catering är det lite som måste planeras innan festen för att tillställningen ska bli lyckad. De olika cateringfirmorna är specialiserade på olika slags mat, och man väljer firma efter den mat man vill ha på sitt evenemang. Idag är det oftast inga problem att få både kött, fisk eller vegetariskt och veganskt. Har någon matallergi så ordnas självklart alternativ, bara cateringfirman får veta det i förväg. Även hur många portioner som ska serveras, och hur många olika rätter, måste man veta innan. Och vart ska foodtrucken komma? Ska maten serveras på ett ställe utan vatten och el? Foodtrucken klarar detta, förutsatt att det inte är alltför många gäster som ska serveras. Det gäller även att vara ute i god tid så att man är säker på att få den foodtruck man vill ha.

En stor härlig buffé

11 Mar 2020

Den årliga festen för alla vännerna närmar sig, men ni vet inte riktigt vad ni ska bjuda på. Det bästa vore om det fanns plockmat som alla kan ta vad de vill av, men vad för slags mat ska ni ha?

När man ska ha en stor fest med mat, vin, dans och allt möjligt annat roligt så kan det vara trevligt att bjuda på en riktigt stor buffé av mat. Mat som alla kan ta vad de vill av och som kanske är lite mer spännande än vad vanlig svensk buffémat brukar vara. Kanske ni kan hyra in någon som utför catering åt er för den årliga festen? En restaurang som lagar till allting som ni önskar, för att sedan komma med maten åt er till festen. På så vis sparar ni in mycket tid än om ni hade varit tvungna att själva ställa er vid spisen och laga all maten. En restaurang kostar så klart att ta in catering ifrån, men det kan vara värt det i slutändan.

Mat från världens alla hörn

Det kan vara väldigt spännande att få prova på någonting helt nytt att äta. Någonting som man inte har ätit förut. En bra idé kan vara att ta in mat från världens alla olika hörn för ens gäster att få prova på festens buffé. Kanske mat från någon restaurang som tillagar libanesisk mat vore något värt att prova? Eller varför inte marockansk mat? Oavsett vilken typ av mat ni väljer till er fest så kommer det finnas någonting att äta där för allas olika smak. Och vem vet, kanske man hittar en ny favoriträtt?

Catering för just er fest

Att ta hjälp av någon eller en restaurang för catering på festen är ett smart alternativ. Inte bara på grund av den tid ni sparar på att inte behöva stå i köket i timmar för att förbereda all maten, utan också på grund av restaurangerna och deras reklam som de får genom att man bjuder på deras mat på sin fest eller tillställning. Det är ovärderligt för dessa företagare att få den här typen av spridning om just deras mat och restaurang. På så vis så får de kanske in fler jobb om att catera mat vid någon annans tillställning och så vidare. Det ger en bumerangeffekt och det kommer att vara värt för både restaurangägaren och de som håller i festen. Vi rekommenderar denna sida: http://www.beirutcafe.se

Det finns exempelvis en lunchrestaurang i Södertälje som serverar nyttiga hamburgare

21 Feb 2020

Är ni trötta på att äta gårdagens rester till lunch? Känns det trist med microvärmd mat i plastlåda? Ta ett avbrott i jobbstressen och besök exempelvis en lunchrestaurang i Södertälje.

Äta bör man annars dör man, är ett gammalt ordspråk. Trots det är det många som hoppar över lunchen, men det borde man alls inte göra. Kanske sitter vanan i sedan skoltiden? Eller så upplever man att man inte hinner. Faktum är att man dessutom bör äta på fasta tider varje dag. Forskning har nämligen visat att man riskerar sin hälsa om man skippar målet mitt på dagen eller inte äter vid samma tidpunkt. Några av de sjukdomar man kan drabbas av är övervikt, diabetes typ 2 och högt blodtryck. Så bäst är att värna om lunchen och ta ett välförtjänt avbrott i arbetet. Då kommer man dessutom ifrån småätande av godis som man oftast tar till då blodsockret går ner.

Att skippa lunchen och inte äta regelbundet vid samma tid kan leda till flera sjukdomar

Ibland är det stressigt på jobbet men den där lunchrasten betalar sig verkligen i längden. Vem vill drabbas av sjukdomar eller utmattningssyndrom? Man blir också piggare och orkar mer om man äter sin lunch. Visst kan man äta sin medhavda lunchlåda vid skrivbordet men ännu bättre är att lämna arbetsplatsen och ta en kort paus i stressen. Åtminstone några dagar i veckan. Det finns exempelvis en lunchrestaurang i Södertälje som serverar lunch i en inbjudande och avslappnande atmosfär. De allra flesta lunchrestauranger har veckomatsedlar och serverar lunch mellan klockan elva och tre.

Det finns flera bra lunch-appar att ladda ner till mobilen

Idag finns det bra lunch-appar som man kan ladda ner till sin smartphone. Där kan man få tips om veckans olika luncher som finns att tillgå. En nyttig lunch för den som inte rör på sig regelbundet bör till hälften bestå av rotfrukter och grönsaker. Men det viktigaste är att lunchen innehåller mycket näring och lagom med energi. Många tror att snabbmat är onyttigt men det behöver absolut inte alltid vara så. Nu för tiden serverar många snabbmatsrestauranger nyttiga hamburgare och i stället för den friterade potatisen en nyttig sallad. Äter man en lunchbuffé ute så kan man börja med de nyttigare sakerna som grönsakerna och salladen. Då föräter man sig inte heller så lätt utan äter lagom mycket och matsvinnet brukar dessutom minska.

Var kan man äta god lunch i Södertälje?

6 Feb 2020

Lunchtid? Var kan man gå någonstans och få sig en riktigt god lunch i Södertälje, kanske ni funderar på. Södertälje har mycket att erbjuda och så även olika val av restauranger för lunch.

Oavsett var man kommer ifrån eller var man bor någonstans i landet, så vill alla få i sig ett gott mål mat på sin lunch, eller hur? Allra mest ekonomiskt vore det så klart om alla tog med sin egen lunchlåda till jobbet varje dag, men ibland kan det ju vara mysigt att få gå ut och äta på någon restaurang. Kanske tillsammans med en arbetskamrat? Valet av olika ställen att äta sin lunch på måste dels få bero på vad man är sugen på just då för tillfället, men även vilka ställen som ligger närmast ens arbete. Vill man gå ut och äta lunch i Södertälje till exempel, så finns det många olika alternativ att välja bland, helt beroende efter tycke och smak.

nyttig lunch med grönsaker

En lätt lunch eller buffé

Snabbmat i all ära, det är gott ibland men det får inte ätas för ofta då man lätt kan tröttna. En lätt lunch, där man kanske väljer att köpa sig en färdig sallad eller en sådan variant där man får plocka åt sig själv kan vara väldigt gott och fräscht ibland. Men hur lyxigt skulle det inte vara att få sätta sig och äta av en stor och härlig buffé med allt man kan tänka sig? Nybakat, färskt bröd och mat som är gjord med kärlek. Vid en buffé kan man äta lite av varje eller välja bort sådant som man kanske själv inte tycker om, det är ju det som är det fina. Det och att man oftast betalar för att få äta hur mycket man vill.

Hämta eller äta där?

Det är många som väljer att hämta sin mat från något lunchställe och sedan ta med det tillbaka till jobbet och äta där, kanske behöver man jobba över lunchen och kan då äta sin mat vid skrivbordet till exempel. De flesta ställen som serverar lunch i Södertälje har det som val, att man antingen kan äta där eller ta maten med sig. En riktigt god och vällagad lunch, med fina råvaror och som även är lagad helt ifrån grunden, det är vad man behöver för att fylla på kroppen med bensin för att orka med resterande utav arbetsdagen.

← Äldre inlägg