Tre behandlingar som får dig att se yngre ut

Många som vill se yngre ut brukar göra det genom att lägga under sig kniven. Andra väljer särskilda krämer eller plastikkirurgi för att få huden att se ung ut. För de flesta är detta en mycket bra boost för självförtroendet och humöret rent generellt. Här är tre behandlingar som många väljer:

Anti-aging créme

Att använda sig av hudföryngrande krämer är ett riskfritt sätt att se lite yngre ut. I jämförelse med till exempel botox, är de dock inte riktigt lika effektiva. Åtminstone syns inte resultaten så tydligt och så snabbt.

En fördel med att använda dessa typer av krämer är att det är relativt billigt (åtminstone på kort sikt), samtidigt som man enkelt kan applicera dem själv i hemmet. Botoxbehandlingar och vissa typer av hudbehandlingar är ofta mer kostsamma och kräver att ett proffs utför dem.

Botox

Botox är mycket effektivt i förhållande till de andra behandlingarna. Att få botox injicerat gör att huden ser mycket yngre ut – bara på några dagar. Det botox gör är att försvaga musklerna i kroppen i området där nålen sticks in. När muskler i ansiktet spänns, drar nämligen lös hud ihop sig och bildar rynkor. När de här musklerna är avslappnade reduceras mängden rynkor avsevärt.

Botox kan verka farligare än att till exempel använda sig av en créme. Visserligen är det troligtvis sant – men man bör känna till att komplikationer vid botoxbehandlingar är mycket ovanliga. Om komplikationer väl sker, är de nästan alltid av enklare karaktär. Dock finns det en risk, även om den är liten, för att patienten reagerar med överkänslighet vid injicering. Läs mer om botox här

Ansiktslyft

Något annat som är populärt för att se yngre ut är att göra ett ansiktslyft. Med åldern minskas elasticiteten i huden och det uppstår till följd av det rynkor lite här och var i ansiktet. Vanligt är till exempel så kallade kråksparkar vid ögonen och ”sura mungipor”.

Varför huden åldras fort beror på flera saker. Till exempel kan det bero på en hög konsumtion av alkohol, dålig kost, solvanor eller rökning. Även generna har en stor betydelse för hur fort huden åldras.

Var kan man utföra dessa behandlingar?

En anti-age créme kan inhandlas på egen hand för att sedan appliceras där hemma. Ett ansiktslyft eller en injektion av botox är däremot något helt annat. För dessa behandlingar bör man gå till en bra klinik. Visserligen finns det botox som är till för att sättas in i hemmet, dock är det något som många läkare avråder ifrån.

Kliniker som utför dessa typer av behandlingar kan hittas lite överallt i landet. Störst utbud har sannolikt du som bor i Stockholm, eller i någon av Stockholms förorter. Bor du bara inom Stockholms län har du en inte alltför lång resväg till ett stort utbud av kliniker som kan genomföra tjänsterna.

Givetvis är det inte bara de som bor i Stockholm som kan göra ansiktslyft och botoxbehandlingar. Kliniker finns i även medelstora till lite mindre städer. Det enklaste är att söka runt på nätet för att hitta en klinik i din närhet.

Lycka till!

28 Mar 2017