Skönhet som kommer inifrån

Att skönhet kommer inifrån har verkligen fått en annan innebörd numera. Med begreppet menade man väl välmenande nog att skönhet som kommer av bra och positiva tankar är nog för att man ska tycka att någon är attraktiv. Det man inte visste förut när man sa så, var att man faktiskt kan uppnå skönhet ”inifrån” med hjälp av olika behandlingar som botox och fillers.

Det är Fillers

Med botox kan du släta ut rynkor som kommer förr eller senare i ansiktet. Med fillers kan du uppnå mer än så; du kan fylla ut där det fattats fyllnad. Med fillers kan du få attraktiva läppar som med åren blivit allt mindre. De flesta som åldras får nämligen allt smalare läppar och vissa har nästan obefintliga sådana. Vill man se yngre ut är just fylliga läppar en sådan sak man enkelt kan åtgärda.

Har du rynkor, till exempel i dekolletaget är det lätt att fylla ut och släta ut dem. Har du gropar i låren kan du med hjälp av fillers fylla ut, så att de försvinner. Med fillers innebär det att man fyller ut med skonsam fyllnad så att rynkorna släts ut och man ser yngre ut. Har du fläckar i ansiktet, finns det andra behandlingar som du kan få. Då får man en förstärkt peelbehandling i ansiktet som bleker huden. Har man ärr från akne kan det lätt avlägsnas.

Det är Coolsculpting

Den som har kämpat i många år för att gå ner i vikt, kan få coolsculpting, vilket innebär att man fryser fettcellerna. När cellerna blir iskalla försvinner de efter ett tag. Det är en mycket effektiv metod att bli av med fattningar runt magen och tjocka lår. Har du valkar på ryggen? Då kan du få coolsculpting som tar bort dem. Bäst resultat får du om du gör det några gånger med jämna mellanrum. Det bästa med coolsculpting är att gillar man inte behandlingar med nål eller kniv, är detta ett utmärkt alternativ.

Så går en behandling med coolsculpting till

Man ligger ner och en sköterska väljer ut delar – tillsammans med dig – om var hon ska göra behandlingen, sedan sugs huden in i en kylande apparat som kyler ner fettcellerna. Man kan känna att det blir kallt, men känslan försvinner snabbt efter det. Du behöver inte sjukskriva dig. Behandlingen tar endast cirka en halvtimme och du kan gå till jobbet direkt efter. Efter 2 till 3 veckor efteråt märker du skillnaden. Som mest bör du märka skillnaden efter 2 månader. Det tar tid för kroppen att avlägsna fettcellerna, nämligen.

Positivt med alternativen

Det positiva är att det finns så många olika behandlingar. Allt måste inte ske med kostsamma och riskfyllda operationer, som man gjorde förut. De flesta behandlingar tar kort tid och har nästan ingen konvalescent tid alls. Både en botox och en fillers behandling innebär att du kan gå till jobbet direkt efter behandlingen. Det kan man inte om man opererar. Då har du dessutom djupa sår som måste hela. Den som vill kickstarta sin viktnedgång bör välja coolsculpting. Läs mer om coolsculpting på: lifetimeclinic.se.

7 Feb 2018