Salladsbar i Liljeholmen – För en hälsosam måltid

Att få i sig tillräckligt med grönsaker och frukt kan ibland vara en utmaning. Men det finns ett enkelt och gott sätt att uppnå denna rekommendation – genom att besöka en salladsbar i Liljeholmen.

Enligt Livsmedelsverkets rekommendationer behöver vi äta minst 500 g grönsaker och frukt om dagen. Men för många kan det vara svårt att uppfylla detta. Ofta blir det en enkel sallad eller några rivna morötter till lunch, medan man hemma äter något mindre hälsosamt.

Men det finns en lösning för de som äter lunch ute. Det finns matställen där man kan få en hälsosam måltid som också är en fröjd för ögat och smaklökarna. Och varför inte besöka Greenbaren i Liljeholmen, om du till exempel är på en shoppingtur i Stockholm?

Komponera din egen hälsosamma måltid

På salladsbaren i Liljeholmen kan du själv komponera din egen måltid. Du börjar med en bas av kolhydrater, tillsätter en mängd färska grönsaker och frukt, väljer protein och avslutar med en god dressing. Sedan är det bara att njuta av en hälsosam och näringsrik måltid.

Färgglad och aptitlig

Tänk på hur aptitligt och inbjudande det ser ut med grönsaker i olika färger. Grönsaker är en rik källa till vitaminer, mineraler och antioxidanter, och genom att välja olika färger kan man få en bredare variation av näringsämnen. Dessutom är det en fröjd för ögat att se den färgglada salladen, vilket gör det lättare att välja det hälsosamma alternativet.

18 Apr 2023