Så får du snygga och slanka ben

Drömmer du om att få snygga, trimmade och slanka ben? Då är du definitivt inte ensam. Benen är en av de kroppsdelar som många gärna vill kunna visa upp, till exempel genom att bära korta kjolar eller åtsittande byxor.

Verkligheten för många ser dock annorlunda ut. Celluliter, slapp hud och fett som hänger ner eftersom det saknas muskler bakom vävnaden. Dieter i all ära, men för att verkligen få snygga former måste det till träning också. Det gäller även för den som har gått ner kraftigt i vikt. Huden kan börja hänga och just träning är en av de bästa metoderna för att strama upp den på nytt.

Bra benövningar

Bra övningar för att få snygga benmuskler är till exempel squats då de även riktar in sig på sätesmuskulaturen. Utfallssteg är också utmärkta för att forma benen snabbt.

Om du helst vill ha slanka ben är pilatesövningar som “scissors” väldigt bra. Simning är också utmärkt då det ger långa och slanka muskler samtidigt som det bränner fett.

Gillar du att träna på gym finns det givetvis ett flertal maskiner som riktar in sig på just benmusklerna. Kom även ihåg att träna vaderna. Här fungerar det bra med fria vikter som du håller i händerna eller stödjer på en skivstång och sedan lyfter dig upp på tå och sänker ner igen.

Lurviga ben ser sällan snyggt ut

Även om du lyckas träna rejält och får till en snygg form på benen med välformade muskler så kan det hända att de döljs av kraftig hårväxt, och det gäller både för män och kvinnor.

Medan det är mer accepterat att kvinnor rakar benen så är det inte lika vanligt hos män och den som har riktigt kraftig hårväxt kan få problem med inåtväxande hår om man börjar raka benen.

För att slippa det är det bättre att satsa på en permanent variant av hårborttagning, till exempel med laser. Med laser går det att välja om du vill avlägsna all hårväxt eller om det räcker att göra avståndet mellan hårstråna aningen glesare. Det kan ge ett mer naturligt utseende om du är man.

Dölj inte dina nya och snygga ben bakom för mycket päls utan visa upp dem stolt för omvärlden!

18 Sep 2017