Ny kropp - nya bröst?

Fördelarna med att gå ner i vikt och nå den målvikt man satt upp är många. En lägre vikt sliter mindre på kroppen. i och med att man inte drar omkring på en massa onödiga kilon så blir belastningen mindre på lederna - framförallt så skonas knän och fötter. Utöver det så blir en viktnedgång ofta synonymt med ett bättre mående - i och med att det krävs mer motion och fler timmar i gymmet eller längs elljusspåret så mår också hjärtat bättre, man minskar risken för sjukdomar som diabetes och så vidare. På det stora hela - din viktnedgång kan sammanfattas som positiv.

Däremot så kanske din kropp inte blir exakt som du önskat. De kilon du tappat finns, så att säga, fortfarande kvar. Eller de finns kvar i form av skinn och hängande hud. Ju mer du vägt - desto mer skinn kommer att synas och de muskler du skaffat kan vara svåra att få fram och definiera. Det är ofta problematiskt sett till att man vill ha lön för mödan och att man vill visa de muskler som man arbetat fram. Det man kan säga är att kroppen har en fantastisk förmåga att anpassa sig. Ge det lite tid så kommer det överflödiga skinnet att strama till sig och anpassa sig till din nya kropp. Givet naturligtvis hur mycket det handlar om - en väldigt stor person kan efter en viktnedgång blir tvungen att ta hjälp för att bli lite tightare.

Ett annat problem som man kan behöva hjälp med gäller för kvinnor och där en viktnedgång kan påverka bröstens storlek. Man tappar kilon - brösten blir mindre. Det kan vara svårt att acceptera och det är också därför en lösning i form av en bröstförstoring är så pass vanlig i samband med viktnedgångar.

Boka tid för en bröstförstoring i Stockholm

En bröstförstoring är för övrigt ett av de absolut vanligaste ingreppen inom estetisk kirurgi. Av skäl som skiljer sig åt; vi har dels den viktnedgång vi ovan tittade på, dels så har vi många kvinnor som väljer en bröstförstoring för brösten ska bli jämna till storleken och som en tredje anledning så har vi det naturliga: man upplever att man har för små bröst och vill, helt enkelt, ha större. Vi kan även nämna en graviditet som en vanlig orsak.

Oavsett vilken dock så finns det några saker att peka på gällande en bröstförstoring. Nummer ett: det är inget riskfritt ingrepp. Du knallar inte in på en klinik i Stockholm under lunchen, genomför en bröstförstoring och är tillbaka på arbetet under eftermiddagen. Nej, det handlar om en operation där du dels blir sövd med narkos och där det finns många andra saker som kan gå fel i efterhand.

Tyvärr är det inte ovanligt med komplikationer såsom exempelvis rippling, kapselkontraktur, att en rotation av implantaten äger rum eller att de spricker. De flesta av dessa går att förebygga genom att välja rätt klinik.

Välj en erfaren klinik för din bröstförstoring

Man har börjat samla in data för olika bröstförstoringar i Sverige. Där syns det tydligt att många klagomål uppkommer i efterhand. Många fler än vad man tidigare trott. Datan samlas i ett register som kallas BRIMP - Bröstimplantatregistret - och går att ta del av på deras hemsida. Det talade är två saker: det finns risker och det finns bättre såväl som sämre kliniker som erbjuder tjänsten.

Det gör att du måste undersöka innan. Ett tips är att du kontaktar Socialstyrelsen och kollar upp om de har några rekommendationer eller anmärkningar som kan få dig att göra ett enklare val. Se även till att läsa på kring risker och vilka typer av implantat som klinikerna jobbar med. Kan det finnas garanti, hur lång är den i så fall? Var själva snittet ska sättas är också viktigt att välja. Ska det ske i vecket under bröstet, i din armhåla eller vid vårtgården?

Allt detta kommer att ventileras vid den initiala konsultationen som är extremt viktig. Vid denna så kommer du - tillsammans med sköterskor och kirurg - att gå igenom allt från förväntningar, vilken storlek du vill ha samt där man tittar närmare på vilka fysiska förutsättningar du har. Allt detta samlas i en bedömning som gör din bröstförstoring säkrare. Ta ingreppet på allvar - undersök klinikerna i Stockholm innan du bestämmer dig för var din bröstförstoring ska äga rum.

Här kan du läsa mer: http://www.bröstforstoringstockholm.se.

2 Aug 2018