Letar du efter PT utbildning?

Det har ju blivit så populärt att arbeta som tränare och särskilt som personlig tränare (PT) – kan det ha att göra med att kronprinsessans PT blev hennes pojkvän och sedan hennes make? Antagligen vill nog fler än prins Daniel få en kronprinsessa på kroken, även om hon numera är upptagen. Därför kan man anta att populariteten har spridit sig, både att vilja ha en egen personlig tränare och att själv utbilda sig till en sådan.

Många har nog föreställningen att det är ganska glamoröst och ger chansen att kanske få arbeta med många intressanta människor. Om man har kunskaper om hur man kan träna på ett bra sätt, är det inte så konstigt om man vill dela med sig av den. Är man det minsta intresserad av andra människor och vill att de får vältränade kroppar och lever hälsosamt då är det en bra idé att arbeta som PT. 

Så kan man utbilda sig till PT

Det är fullt möjligt att gå en PT utbildning, även om man är lite äldre. Har man en vältränad kropp spelar det ingen roll hur gammal man är. Du kan till och med bli PT även om du arbetar samtidigt med något annat eller går i skola. Man kan nämligen gå en  PT-utbildning på distans och utbildningen är inte svår att tillgodogöra sig. Kan man något om kost och träning innan, är det inte så många nya saker. Man lär sig nämligen grundläggande kostrådgivning. Man lär sig om kosten, näringslära, man blir lite av en livsstilscouch och man lär sig entreprenörskap. Som PT arbetar man ju med att motivera människor. Man är en stödjande person så att de når sin högsta potential. 

Så kan en distansutbildning fungera

Utbildningen till PT sker hemma hos dig, och när du kan ta till dig kunskapen. Några helger går man en utbildning nära ens bostad och man gör sin examination via utbildningens webbportal. Då är det viktigt att man har tillgodogjort sig kunskapen som har förmedlats av utbildarna, lärarna och via alla föreläsare. Som framtida PT handlar det även om en villighet att förändras och att själv mogna som person och nå egna höjder och utvecklas för att kunna ge vidare den kunskapen till andra. Ska man få andra att förändras bör man själv kunna förändras och på så sätt får man en förståelse för vad andra kämpar med. Som personlig tränare kan man räkna med en medellön i storleken kring 30.000 kronor i månaden.

21 May 2019