Gör ett aktiv val – köp närproducerat kött

Vi människor  är ganska inkonsekventa av oss och ett tydligt exempel på detta handlar om miljön. Det vill säga; bor du i Stockholm så kan du cykla till jobbet och ställa av din bil, du kan välja att ha bergvärme i ditt hus och du kan försöka påverka dina vänner och dina arbetskamrater att följa dina goda exempel.

Detta medan du utan tvekan kan ställa dig vid köttdisken i din lokala butik och rota fram den absolut billigaste köttbit du hittar. Vad menar vi med detta? Jo, att köttindustrin är en av de största bovarna i världen då det kommer till utsläpp och att den billiga köttbiten du köper på fredagen mycket väl kan ha transporteras runt halva jorden innan den landar på din tallrik. En inkonsekvens så god som någon och då det gäller just den köttbiten så ska vi även tillägga följande:

Nummer ett: den smakar inte gott. Nummer två: det djur den kommer ifrån har inte haft ett bra liv. Två punkter som i allra högsta rad hör ihop. Ett djur som tvingats leva sitt liv i en trång hage, där den knappt kunnat röra sig och där det enda syftet med livet varit att bli mat kommer inte att smaka gott – något som du kommer att känna skillnad i om du istället väljer motsatsen; närproducerat kött.

Vi menar inte att du inte ska sluta äta kött på något sätt – vi menar att du ska gör ett aktvt val och köpa närproducerat kött; något som innebär att djuren köttet kommer ifrån haft ett bra liv – de har haft utrymme att leka, de har kunnat ströva omkring fritt, de har matas med KRAV-märkt foder och de har slaktats på ett korrekt sätt.

Närproducerat kött smakar bättre

Vi lovar dig följande: lägger du upp en köttbit – den finaste biten – som du köpt i din lokala butik i Stockholm på en tallrik samtidigt som du lägger en bit närproducerat kött – vilken bit som helst – på en tallrik (efter tillagning naturligtvis) så kommer du att känna en enorm skillnad. Och – denna skillnad kommer att få dig att inse värdet av närproducerat kött.

Där om något finns det ett område där du kan leda med ett gott exempel i Stockholm och påverka dina vänner och arbetskamrater. Ett tips: varför inte gå ihop och köpa en större mängd närproducerat kött tillsammans? Fyll frysen och håll era kostnader på en nivå som blir lägre än att köpa köttet i den lokala handeln i Stockholm.

1 Nov 2016