Det finns exempelvis en lunchrestaurang i Södertälje som serverar nyttiga hamburgare

Är ni trötta på att äta gårdagens rester till lunch? Känns det trist med microvärmd mat i plastlåda? Ta ett avbrott i jobbstressen och besök exempelvis en lunchrestaurang i Södertälje.

Äta bör man annars dör man, är ett gammalt ordspråk. Trots det är det många som hoppar över lunchen, men det borde man alls inte göra. Kanske sitter vanan i sedan skoltiden? Eller så upplever man att man inte hinner. Faktum är att man dessutom bör äta på fasta tider varje dag. Forskning har nämligen visat att man riskerar sin hälsa om man skippar målet mitt på dagen eller inte äter vid samma tidpunkt. Några av de sjukdomar man kan drabbas av är övervikt, diabetes typ 2 och högt blodtryck. Så bäst är att värna om lunchen och ta ett välförtjänt avbrott i arbetet. Då kommer man dessutom ifrån småätande av godis som man oftast tar till då blodsockret går ner.

Att skippa lunchen och inte äta regelbundet vid samma tid kan leda till flera sjukdomar

Ibland är det stressigt på jobbet men den där lunchrasten betalar sig verkligen i längden. Vem vill drabbas av sjukdomar eller utmattningssyndrom? Man blir också piggare och orkar mer om man äter sin lunch. Visst kan man äta sin medhavda lunchlåda vid skrivbordet men ännu bättre är att lämna arbetsplatsen och ta en kort paus i stressen. Åtminstone några dagar i veckan. Det finns exempelvis en lunchrestaurang i Södertälje som serverar lunch i en inbjudande och avslappnande atmosfär. De allra flesta lunchrestauranger har veckomatsedlar och serverar lunch mellan klockan elva och tre.

Det finns flera bra lunch-appar att ladda ner till mobilen

Idag finns det bra lunch-appar som man kan ladda ner till sin smartphone. Där kan man få tips om veckans olika luncher som finns att tillgå. En nyttig lunch för den som inte rör på sig regelbundet bör till hälften bestå av rotfrukter och grönsaker. Men det viktigaste är att lunchen innehåller mycket näring och lagom med energi. Många tror att snabbmat är onyttigt men det behöver absolut inte alltid vara så. Nu för tiden serverar många snabbmatsrestauranger nyttiga hamburgare och i stället för den friterade potatisen en nyttig sallad. Äter man en lunchbuffé ute så kan man börja med de nyttigare sakerna som grönsakerna och salladen. Då föräter man sig inte heller så lätt utan äter lagom mycket och matsvinnet brukar dessutom minska.

21 Feb 2020