Den speciella doften av en foodtruck

När vi äter ska maten helst smaka bra, men den får även både se god ut och dofta gott. Får vi dessutom avnjuta maten i gott sällskap på en fin plats vid ett speciellt tillfälle är lyckan gjord.

Det finns matminnen vi aldrig glömmer. Som hur himmelskt mormors köttbullar smakade. Vi fick dem serverade på gaffel samtidigt som hon stod och rullade och stekte fler. Eller de där solvarma smultronen vi plockade på sommarlovet och trädde upp på grässtrån. Vi slukade dem alla på en gång liggandes i gräset. Vi skapar oss hela tiden nya matminnen genom resor, middagar och fester. Inte sällan är det vi själva som står för planeringen. Att arrangera och bjuda sina bästa vänner och familj på en middag eller fest är bland det finaste man kan göra.

Anita en catering foodtruck och ni får mer tid till gästerna

I stället för att laga maten själv, och att man istället kan ägna sig helhjärtat åt sina gäster, kan man hyra in en cateringfirma. Eller varför inte en foodtruck med catering? Idag finns det foodtrucks i många städer och som serverar all slags mat. Från stekt strömming till kreativa vegetariska och veganska rätter tillagade på lokala råvaror. Självklart finns det fortfarande hamburgare och mexikansk mat för den som fortfarande vill ha det. Att hyra in en foodtruck till bröllopsmiddagen, studentfesten eller personalfesten blir garanterat ett oförglömligt minne. Kanske även till sommarfesten på landet, och samtidigt som solen går ner så sänker sig även doften från foodtrucken över ängarna. Ett oförglömligt matminne, kanske?

För en lyckad catering behövs lite planering

Vill man anlita en foodtruck med catering är det lite som måste planeras innan festen för att tillställningen ska bli lyckad. De olika cateringfirmorna är specialiserade på olika slags mat, och man väljer firma efter den mat man vill ha på sitt evenemang. Idag är det oftast inga problem att få både kött, fisk eller vegetariskt och veganskt. Har någon matallergi så ordnas självklart alternativ, bara cateringfirman får veta det i förväg. Även hur många portioner som ska serveras, och hur många olika rätter, måste man veta innan. Och vart ska foodtrucken komma? Ska maten serveras på ett ställe utan vatten och el? Foodtrucken klarar detta, förutsatt att det inte är alltför många gäster som ska serveras. Det gäller även att vara ute i god tid så att man är säker på att få den foodtruck man vill ha.

5 Apr 2020