Bra saker skaffa sig när man tränar

Den som tränar mycket skaffar sig lätt nya praktiska saker som man kan behöva. Den som tränar genom att cykla, skaffar sig kanske en praktisk cykel, som både är lätt att bära, eller som kanske till och med är hopvikbar så man lätt kan förflytta sig antingen med tåg, bil eller på annat sätt när man inte kan cykla. Sedan skaffar man sig riktiga cykelkläder, som en cykelhjälm, cykelskor och cykelbyxor. Tränar man slalom kanske man skaffar sig riktigt bra slalomskidor, slalomhjälm, skidhandskar, skidkläder och ett riktigt bra vallaställ som är portabel men samtidigt stadigt när man ska valla skidorna. 

Finns anpassade vallaställ

Det finns olika slags vallaställ för dem som åker olika slags skidor. Åker man slalom åker man oftast på mindre slags skidor, som är anpassade för slalomåkning. Ska man valla sådana skidor, behöver man inte ett så stort vallaställ. Åker man längdskidåkning är det långa skidor som man behöver. Då behöver man ett vallaställ som är anpassat för långa skidor. Då finns det sådana vallaställ som passar för sådana skidor. Är man på resa, vill man kunna ta med sig vallastället, fälla ihop det, kunna ställa upp det och kunna valla skidorna på det ställe där man skidar. Många gånger åker man till olika backar, och vill då kunna ta med sig vallastället till de olika backarna. Tävlar man till exempel på olika ställen kan man behöva ett eget vallaställ som är helt anpassat efter de egna skidorna. Då behöver man inte anpassa sitt vallaställ varje gång som man ska valla sina skidor. Då är det bara att vika ihop och fälla ut vallastället och valla dem. Antingen kan man skaffa sig vallaställ som är anpassade för vanliga långskidor eller som är anpassade efter slalomskidor. Ett portabelt vallaställ är varken svårt att fälla ihop eller fälla ut när man väl behöver det.

Välj lätta portabla vallaställ

När man ska välja vallaställ som man vill kunna ta med sig på olika resor kan man vilja välja vallaställ som är lätta att bära, lätta att ha med sig och som samtidigt är stadiga när man väl behöver sitt vallaställ. Det som är viktigt med vallaställ är ju att man kan valla skidorna att ställningen är stadig och som gör att skidorna står stabilt när man vallar dem. Det finns både vallaställ som kan stå på ett bord inomhus och som inte behöver stå på golvet. Behöver du valla dem utomhus behöver de ben att stå på så att man inte behöver böja sig ner så lågt.

10 Jun 2019